Countertenoren Rodrigo Sosa Dal Pozzo tilldelas Vännernas Operastipendium på 100 000 kronor

Countertenoren Rodrigo Sosa Dal Pozzo tilldelas Vännernas Operastipendium på 100 000 kronor. Styrelsens motivering: Rodrigo är en ung sångare med en unik röst som har en fin och skimrande klang och fantastisk koloratur. Operarepertoaren från 1600- och 1700-talet rymmer många roller för detta spännande röstfack.
Rodrigo Sosa Dal Pozzo har en masterexamen i sång från Kungl. Musikhögskolan och en från Operahögskolan i Stockholm. Denne multibegåvade sångare har också en examen i dirigering och framträder som solist och dirigent med egen barockensemble. Rodrigo har redan hunnit medverka i flera operaproduktioner på de stora teatrarna runt om i Europa och har de senaste åren vunnit flera internationella priser. För närvarande undervisar han i dirigering vid musikkonservatoriet i Tromsö.

Vännernas Operastipendium instiftat av Drottningholmsteaterns Vänners styrelse 2017 går till unga sångare som just avslutat sin operahögskoleutbildning och som är särskilt intresserade av Drottningholmsteaterns
1600- och 1700-talsrepertoar.

Fotograf: Heikki Tuuli
Klicka på bilden för att se den i större format.