Fotograf: Bengt Wanselius

Program för medlemmar

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja föreställningsverksamheten på Drottningholms Slottsteater, också öka kunskapen och intresset kring teaterns verksamhet och den tid som teatern representerar. Som medlem i Vänföreningen har man, utöver det program som teatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem, köp ett medlemskap här. Välkommen!

Fotograf: Lars Engelhardt

Fotograf: Pär Fröberg

Vännernas julkonsert med bland andra sopranen Elin Skorup

Det finns platser kvar till Vänföreningens stämningsfulla julkonsert i Drottningholms slottskyrka.Sopranen Elin Skorup, DTV-stipendiat 2020, medverkar tillsammans med Mariangiola Martello, cembalo/orgel, Karl Nyhlin, luta/teorb och Daniel Holst på viola. Musik av bland andra G F Händel, H Purcell, J Dowland och J Sibelius. innan Konserten serveras glögg och pepparkakor i teaterns foajé, Déjeunersalongen.

Plats: Drottningholms slottskyrka
Tid: söndagen den 19 december. Glögg från klockan 15.15. Konserten börjar klockan 16.00
Pris: 300 kronor per person. Betalas vid anmälan

Anmälan senast den 4 december på drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-55693112

 

Fotograf: Pär Fröberg

Handtryckta tapeter

Välkommen till en kväll på tapetmakeriet Handtryckta tapeter på Långholmen! Här i den före detta fångvaktarbostaden finns en gedigen kunskap kringtapetens historia, traditionella handtryckstekniker samt en unik och omfattande kollektion av tapeter och bårder från 1700-talet och framåt. Bland annat finns en stor samling tapetfragment av tapetmakaren Johan Norman som var verksam i Stockholm i slutet av 1700-talet och vars tapeter finns på Drottningholmsteatern. Vi kommer att få lära oss hur man utifrån fragment eller bilder rekonstruerar och nytrycker historiska tapeter med bland annat block- och screentryck.

Plats: Handtryckta tapeter
Tid: torsdagen 10 februari klockan 17.30
Pris: 160 kronor per person. Begränsat antal platser. Betalas efter bekräftelse om plats

Anmälan senast den 21 januari till drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-55693112

 

Fotograf: Rebekka Dornhege Reyes

Cosí fan tutte

Folkoperan sätter upp W A Mozarts komiska opera Cosí fan tutte med bland andra sångarna Joa Helgesson och Richard Hamrin som båda är mottagare av Drottningholmsteaterns Vänners utbildningsstipendium. För regin står den prisbelönta tyska regissören Ulrike Schwab. Schwab har hyllats för sina kreativa läsningar av klassiska verk.

Plats: Folkoperan

Tid: onsdagen den 9 mars klockan 18.00

Pris: 520 kronor per person.

Anmälan senast den 16 februari till dtv@drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-556 931 12