Fotograf: Bengt Wanselius

Program för medlemmar

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja föreställningsverksamheten på Drottningholms Slottsteater, också öka kunskapen och intresset kring teaterns verksamhet och den tid som teatern representerar. Som medlem i Vänföreningen har man, utöver det program som teatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem, köp ett medlemskap här. Välkommen!

Fotograf: Johan Jeppsson

Vännernas Högtidssammankomst

Nytt datum för årets Högtidssammankomst är onsdagen den 1 september! DD.MM. Konungen och Drottningen deltar i festligheterna som bjuder på sång, musik och dans med årets och förra årets stipendiater samt Drottningholmsteaterns orkester.

Plats: Drottningholmsteatern
Tid: onsdagen den 1 september klockan 17.00
Pris: 300 kronor. Antalet platser är begränsat. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Betalning efter bekräftelse om plats.

Anmälan senast den 28 maj till e-post dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
eller telefon 08-556 931 12

 

Fotograf: Ingela Almgren

Siden på Söder

Välkommen till en kväll på K A Almgrens sidenväveri, Nordens enda ännu aktiva sidenväveri! Här vävs sidentyger och band på originalmaskiner i sin ursprungliga fabriksmiljö från 1860-talet.Vi lär oss hur siden framställs och mycket mer.

Plats: K A Almgrens sidenväveri

Tid: onsdagen den 6 oktober klockan 18.00

Pris: 200 kronor per person. Begränsat antal platser. Betalas efter bekräftelse om plats.

Anmälan senast den 28 september till dtv@drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-556 931 12