Fotograf: Bengt Wanselius

Program för medlemmar

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja föreställningsverksamheten på Drottningholms Slottsteater, också öka kunskapen och intresset kring teaterns verksamhet och den tid som teatern representerar. Som medlem i Vänföreningen har man, utöver det program som teatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem, köp ett medlemskap här. Välkommen!

Fotograf: Lina Arvidsson

Vännernas julkonsert den 15 december i Drottningholms slottskyrka

Året avslutas traditionsenligt med en stämningsfull julkonsert i Drottningholms slottskyrka. Musik av bland andra J S Bach, G F Händel och J Sibelius. Mezzosopranen Anna Zander medverkar tillsammans med Mariangiola Martello på cembalo/orgel och Kerstin Frödin, oboe/blockflöjt. Innan konserten serveras glögg i Déjeunersalongen på Drottningholmsteatern. Glögg från kl 6.15. Julkonserten börjar kl 17.00.
Ta gärna med en vän
Välkommen!

Plats: Drottningholms slottsteater
Tid: söndagen den 15 december. Glögg från klockan 16.15. Julkonserten börjar klockan 17.00
Pris: 300 kronor

Anmälan senast den 4 december på dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
eller telefon 08-556 931 12

Tesalong och visning av Wilhelmina von Hallwyls asiatiska porslinssamling

Under Ostindiska kompaniets glansperiod vurmade Europa för tedrickande och allt kinesiskt, som tycktes vara sprunget ur en ideal värld. Te har använts som valuta och det fanns också te som hade ett högre värde än guld. Välkommen till en kväll som bjuder både på denna ädla drycks historiska och en visning av Wilhelmina von Hallwyls asiatiska porslinssamling. Fil dr Eva Aggeklint är vår guide den här kvällen som avslutas med te och scones i palatsköket.

Plats: Hallwylska Palatset
Tid: onsdagen den 29 januari klockan 17.30
Pris: 300 kronor

Anmälan senast den 10 januari på drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon
08-556 931 12

Foto: Nationalmuseum

Kväll om Bellmans liv och musik

I Bellmanhuset på Urvädersgränd bodde Carl Michael Bellman under åren 1770-1774. Det var här som han skrev merparen av Fredmans Epistlar. Välkommen till en kväll med sång och musik, berättelser om Bellmans liv och Stockholm på 1700-talet.

Plats: Bellmanhuset, Urvädersgränd 3
Tid: onsdagen den 26 februari klockan 17.30
Pris: 150 kronor

 

Anmälan senast den 7 februari på dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
eller telefon 08-556 931 12