Fotograf: Bengt Wanselius

Program för medlemmar

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja föreställningsverksamheten på Drottningholms Slottsteater, också öka kunskapen och intresset kring teaterns verksamhet och den tid som teatern representerar. Som medlem i Vänföreningen har man, utöver det program som teatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem, köp ett medlemskap här. Välkommen!

Trädgården – konst och natur under sex sekler

Nationalmuseums utställning Trädgården – konst och natur under sex sekler visar hur trädgården skildrats i konsten. Målningar, teckningar. skulpturer med mera av bland andra Watteau, van Gogh, Carl Larsson, Peter Frie och Emma Helle. Trädgården har alltid varit gestaltad enligt en medveten tanke och plan. Ytterst kan man se trädgården som en önskan att återskapa Paradiset. På 1700-talet blev idealet en jungfrulig natur, där människan ännu inte hunnit exploatera.

Plats: Nationalmuseum

Tid: torsdagen den 16 mars kl 18.00

Pris: 325 kronor per person. Begränsat antal platser. Endast medlemmar

Anmälan senast den 1 mars på drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-556 931 12

Fotograf: Elsa Billgren

Bakom kulisserna på Drottningholmsteatern

Välkommen till en specialvisning av Drottningholmsteatern. Med teaterchefen Anna Karinsdotter sm ciceron får vi en vandring genom denna vackra byggnad som ser likadan ut nu som på 1700-talet. Bland annat kommer vi att göra ett unikt besök under scenen och se teaterns scenmaskineri i original från 1700-talet.

Plats: Drottningholmsteatern

Tid: måndagen den 17 april klockan 18.30

Pris: 250 kronor per person.

Anmälan senast den 31 mars på drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-55693112

Fotograf: Johan Jeppsson

Vännernas Högtidssammankomst

Välkommen till Drottningholmsteaterns Vänners årliga försommarfest den 7 uni på Drottningholmsteatern! DD.MM. Konungen och Drottningen deltar i festligheterna som bjuder på sång, musik och dans med årets stipendiater samt Drottningholmsteaterns orkester i ett lustfullt divertissement. Kvällen avslutas med mingel i Déjeunersalongen.

Plats: Drottningholmsteatern

Tid: onsdagen den 7 juni klockan 17.00

Pris: 300 kronor per person.

Anmälan senast den 28 april på dtv@drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-556 931 12

Fotograf: Lisa Raihle Rehbäck

Specialvisning av Kina slott

En julikväll 1753 överraskades drottning Lovisa Ulrika med en fantastisk födelsedagspresent. I bortre delen av Drottningholms slottspark hade kung Adolf Fredrik i all hemlighet låtit uppföra ett lustslott i kinesisk stil. Vid den här tiden var allt kinesiskt högsta mode. Kina framstod som ett exotiskt sagoland och Kina slott är fantasin om det kinesiska. Välkommen till en visning av slottets vackra interiör!.

Plats: Drottningholmsteatern

Tid: tisdagen den 22 augusti klockan 18.00

Pris: 300 kronor per person.

Anmälan senast den 28 april på dtv@drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-556 931 12