Fotograf: Bengt Wanselius

Program för medlemmar

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja föreställningsverksamheten på Drottningholms Slottsteater, också öka kunskapen och intresset kring teaterns verksamhet och den tid som teatern representerar. Som medlem i Vänföreningen har man, utöver det program som teatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem, köp ett medlemskap här. Välkommen!

Fotograf: Lars Engelhardt

Platsens själ – Prins Eugen och landskapet

Välkommen till en specialvisning av utställningen Platsens själ – Prins Eugen och landskapet på Waldemarsudde! Med sina suggestiva och stämningsfulla skildringar av den svenska naturen hörde prins Eugen till de ledande landskapsmålarna vid sekelskiftet 1900. utställningen visar kända målningar men även mindre kända verk ur museets samlingar som sällan visas. Prins Eugen var Vänföreningens förste ordförande. Vår ciceron den här kvällen är Karin Sidén, överintendent och museichef på Waldemarsudde.

Plats: Waldemarsudde
Tid: torsdagen den 18 november klockan 17.45
Pris: 250 kronor.Betalas vid anmälan.

 

Anmälan senast den 1 november på drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-55693112

 

Fotograf: Pär Fröberg

Vännernas julkonsert med bland andra sopranen Elin Skorup

Drottningholmsteaterns Vänner avslutar året traditionsenligt med en stämningsfull julkonsert i Drottningholms slottskyrka. Sopranen Elin Skorup, DTV-stipendiat 2020, medverkar tillsammans med Mariangiola Martello, cembalo/orgel, Karl Nyhlin, luta/teorb och Daniel Holst på viola.

Plats: Drottningholms slottskyrka
Tid: söndagen den 19 december klockan 16.00
Pris: 300 kronor per person. Betalas vid anmälan

Anmälan senast den 30 november på drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-55693112