Fotograf: Bengt Wanselius

Program för medlemmar

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja föreställningsverksamheten på Drottningholms Slottsteater, också öka kunskapen och intresset kring teaterns verksamhet och den tid som teatern representerar. Som medlem i Vänföreningen har man, utöver det program som teatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem, köp ett medlemskap här. Välkommen!

Specialvisning Fersenska palatset

Vi är mycket glada att kunna bjuda in till en exklusiv visning av ett av Stockholms mest intressanta adelspalats. Fersenska palatset har anor från 1634 och var under 1700- och 1800-talet privatbostad åt familjen von Fersen. Här finns bland annat bevarade interiörer av Jean Eric Rehn. Palatset ägs sedan 1966 av Handelsbanken.

Plats: Fersenska palatset
Tid: torsdagen den 28 april klockan 17.00
Pris: 200 kronor per person. Begränsat antal platser. Betalas efter bekräftelse om plats

Anmälan senast den 13 april till e-post dtv@drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-55693112

 

Fotograf: Lars Engelhardt

Specialvisning av Masreliezvåningen

Välkommen till ett unikt besökt i den vackra Masreliezvåningen i Gamla Stan! Masreliezvåningen som hör till en av Stockholms mera unika miljöer har anor från 1700-talet och inreddes enligt anvisningar från den gustavianska tidens främste inredningskonstnär Louis Masreliez.

Plats: Masreliezvåningen, Gamla Stan
Tid: onsdagen den 11 maj klockan 17.30
Pris: 200 kronor.Betalas vid anmälan.

 

Anmälan senast den 22 april på drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-55693112

 

Fotograf: Johan Jeppsson

Vännernas Högtidssammankomst

Välkommen till Drottningholmsteaterns Vänners årliga försommarfest på Drottningholms Slottsteater! H.M. Drottningen kommer att hedra oss med sin närvaro. Kvällen inleds med ett divertissement där årets stipendiater medverkar tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester. Därefter utdelning av Vännernas Operstipendium som tildelas en ung sångare som just avslutat en operahögskoleutbildning samt stipendier för utbildning och förkovran till sångare, musiker och dansare som medverkat på teatern. Kvällen avslutas med en mottagning i teaterns foajé, Déjeunersalongen.

Plats: Drottningholms Slottsteater
Tid: torsdagen den 2 juni klockan 17.000
Pris: 300 kronor per person. Betalas vid anmälan

Anmälan senast den 4 maj på drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-55693112