Fotograf: Johan Jeppsson

Drottningholmsteaterns Vänner hälsar dig välkommen till gemenskapen kring Drottningholms Slottsteater, en unik teater i världen!

Om Drottningholmsteaterns Vänner

Drottningholmsteaterns Vänner är en ideell förening som bildades 1935 med prins Eugen som förste ordförande. Vänföreningen har genom åren varit en av Drottningholmsteaterns större och uthålligaste finansiärer och har historiskt bidragit till flertalet produktioner på teatern. Det är gåvor och donationer från medlemmar som är grunden till det kapital i stiftelser och fonder som Vänföreningen idag förvaltar. Ur dessa stiftelser och fonder delar Vänföreningen också årligen ut stipendier för utbildning och förkovran.

Säsongen 2024 stöder Drottningholmsteaterns Vänner, ur Stiftelsen Henrik Nordmarks fond, teaterns produktion ”Armide” av Jean-Baptiste Lully. Till vänster bild på 2023 års stipendiater som uppträdde vid Vänföreningens högtidssammankomst den 10 juni 2024. Läs mer om 2024 års stipendiater här.

Bli medlem

Medlemmar i Drottningholmsteaterns Vänner får inbjudningar under hela året till unika kulturevenemang, besök i intressanta 1700-talsmiljöer samt opera- och kulturresor i Sverige och utomlands. Dessutom får man som medlem bland annat förköpa biljetter till operaproduktioner på Drottningholms Slottsteater, fri entré till teaterns ordinarie visningar, 20 % rabatt i Teaterboden och vara med i utlottningen av biljetter till förberedande genrep på teatern.

Fotograf: Johan Jeppsson

Nyheter

Årsmöte Drottningholmsteaterns Vänner 22 maj 2024

Välkommen på Årsmöte för Drottningholmsteaterns Vänner onsdagen den 22 maj kl.18.00 plats: Drottningholms Slottsteater datum: onsdagen den 22 maj 2024 tid: kl. 18.00-ca 19.45 anmälan: dtv@drottningholmsteaternsvanner.se Årsmötet inleds med en...

läs mer

Fotograf: Bengt Wanselius

”Förstånd, filosofi och vitterhet”

– en serie föreläsningar om 1700-talet oh Drottningholms Slottteater

i samarbete med Dansmuseet

3 december kl. 18.00
Julkonsert i Drottningholms Slottskyrka med mezzosopranen Annastina Malm

28 november kl. 18.00
Opera under andra halvan av 1700-talet: i Europa, Stockholm och på Drottningholm (föreläsning)

Tack till våra företagsmedlemmar för ett mycket värdefullt stöd!

• BAB Rörtryckning • Handelsbanken • Hennes & Mauritz • Segulah • Stena
• Stockholm Realty Management • Tetra Laval Koncernen • Walleniusrederierna