Logo - Drottningholmsteaterns vänner

Drottningholmsteaterns vänner

Bli medlem!
Som medlem i vänföreningen har du en rad förmåner bl a förköp av biljetter till slottsteaterns föreställningar, inbjudningar till unika kulturevenemang samt musik- och kulturresor i Sverige och utomlands.
Läs mer >>>

Kontakt:
Drottningholmsteaterns Vänner
Box 6
178 02 DROTTNINGHOLM
Eva Bäckvall Nihlén, kanslichef
Telefon: 08-556 93 112
dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
Plusgiro 152148-3
Bankgiro 5292-4339

Lite infotext

Program

Vänföreningen erbjuder unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar, besök i spännande 1700-talsmiljöer samt resor i Sverige och utomlands. Som medlem kan du boka och betala evenemang direkt på denna sida. Evenemangsbokning och betalservice administreras av Föreningshuset på uppdrag av Vänföreningen.

Kväll om Drottning Lovisa Ulrika och Drottningholmsteaterns unika tapeter

Ingenstans i Sverige finns så många bevarade tapeter från 1700-talet som på Drottningholmsteatern! På vår vandring genom teatern kommer vår guide Carl Ivinger också att berätta om Hovlivet i Sverige under Frihetstiden samt Drottning Lovisa Ulrika och hur hon om att påverka svensk konst, mode och arkitektur.  

Plats: Drottningholms Slottsteater
Tid: Tisdag den 28 augusti klockan 18:00
Pris: 185 kronor

Anmälan senast den 17 augusti

Anmäl dig här >>>

Stämningsfull septemberafton på Drottningholmsteatern

Drottningholmsteatern gläntar på dörren till säsongen 2019 och Vänföreningen är allra först med att få ett smakprov på teaterns stora operasatsning nästa år.

På scenen bland andra barocktenoren Martin Vanberg och sopranen Tessan-Maria Lehmussaari i en konserupplevelse som skräddarsys för oss. 

Medverkar gör också teaterchef Sofi Lerström och Drottningholmsteaterns musikaliska ledare Maria Lindal samt Drottningholmsteaterns orkester på tidstypiska instrument. Kvällen avslutas med mingel i Déjeunersalongen..

Fri entré

Anmälan senast 20 augusti till e-post dtv@drottningholmsteaternsvanner.se eller på telefon 08-556 931 12. Först till kvarn ... 

       

Plats: Drottningholmsteatern
Tid: Måndag den 10 september klockan 19:30
Pris: 0 kronor

Anmälan senast den 20 augusti

Anmäl dig här >>>

Specialvisning av Riddarhuset

Välkommen till en kväll på Riddarhuset, ett av de vackraste renässanspalatsen i Sverige och den svenska adelns hemvist sedan1600-talet.

Amanuensen Oscar Langenskiöld kommer att guida oss genom de vackra salongerna och berätta om husets och den svenska adelns spännande historia och mycket mer.

 

Plats: Riddarhuset
Tid: Torsdag den 11 oktober klockan 17:30
Pris: 150 kronor

Anmälan senast den 2 oktober

Anmäl dig här >>>

Den levande staden - en syntes av dåtid, nutid och framtid med arkitekturhistorikern Martin Rörby

Dagens diskussion om våra städers framtid kretsar i hög grad kring hur vi ska kunna bygga i det redan byggda och utveckla våra livsmiljöer på ett i alla avseenden långsiktigt hållbart sätt. Välkommen till en kväll med arkitekturhistorikerna Martin Rörby!

Plats: Piperska Muren
Tid: Tisdag den 20 november klockan 18:00
Pris: 225 kronor

Anmälan senast den 6 november

Anmäl dig här >>>

Julkonsert med mezzosopranen Anna Grevelius

Året avslutas traditionsenligt med en stämningsfull julkonsert i Drottningholms slottskyrka med bland andra mezzosopranen Anna Grevelius.

Anna tilldelades Vänföreningens utbildningsstipendium 2018 ur Ingrid och Oscar Falkmans fond. I somras medverkade hon i operan Romeo och Julia på Grange Park Opera. 

Boka redan nu eftersom antalet platser i kyrkan är begränsat.

Från klockan 16.15 serveras glögg i Déjeunersalongen på teatern..  


    

Plats: Drottningholms slottskyrka
Tid: Söndag den 9 december klockan 17:00
Pris: 300 kronor

Anmälan senast den 20 november

Anmäl dig här >>>

 

PROGRAMVERKSAMHETEN

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja Drottningholms Slottsteater ekonomiskt, också öka kunskapen och intresset kring slottsteaterns verksamhet och den tid som teatern representerar.  Som medlem i vänföreningen har man, utöver det program som slottsteatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem kan Du ansöka och betala ditt medlemskap här. Vällkommen!