Logo - Drottningholmsteaterns vänner

Drottningholmsteaterns vänner

Bli medlem!
Som medlem i vänföreningen har du en rad förmåner bl a förköp av biljetter till slottsteaterns föreställningar, inbjudningar till unika kulturevenemang samt musik- och kulturresor i Sverige och utomlands.
Läs mer >>>

Kontakt:
Drottningholmsteaterns Vänner
Box 6
178 02 DROTTNINGHOLM
Eva Bäckvall Nihlén, kanslichef
Telefon: 08-556 93 112
dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
Plusgiro 152148-3
Bankgiro 5292-4339

Lite infotext

Program

Vänföreningen erbjuder unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar, besök i spännande 1700-talsmiljöer samt resor i Sverige och utomlands. Som medlem kan du boka och betala evenemang direkt på denna sida. Evenemangsbokning och betalservice administreras av Föreningshuset på uppdrag av Vänföreningen.

Smycken på porträtt med fil dr Göran Alm

Vi inleder det nya året med en kväll om smyckehistoria med fil dr Göran Alm.

Med utgångspunkt i kvinnoporträtt i Svenska satens porträttsamling på Gripsholms slott får vi följa med på en spännande resa genom den internationella smyckehistorien från renässansen till våra dagar.

Plats: Kristinehovs Malmgård
Tid: Tisdag den 23 januari klockan 18:00
Pris: 350 kronor

Anmälan senast den 15 december

Anmäl dig här >>>

Framtidens musik med dåtidens instrument?

Välkommen till en konsert och specialvisning på Stiftelen Musikkulturens Främjande, ett fascinerande museum med en privatsamling äldre musikinstrument främst från 1700- och 1800-talet! Här finns även konst, möbler och originalmanuskript av bland andra Mozart, Beethoven och Chopin. Museets intendent Göran Grahn är vår ciceron. Kvällen avslutas med en konsert med musik av bland andra Händel och Bartók  Mark Tatlow, tidigare konstnärligledare på Drottningholmsteatern medverkar tillsammans med elever från Lilla Akademien.                      

Plats: Stiftelsen Musikkulturens Främjande
Tid: Torsdag den 15 februari klockan 18:00
Pris: 280 kronor

Anmälan senast den 24 januari

Anmäl dig här >>>

Loa Falkman och Hillevi Martinpelto i Salieri vs Mozart

Välkommen till en kväll på Folkoperan och Salieri vs Mozart. Den här produktionen är en sammansättning av de båda enaktarna Mozart och Salieri av Nikolai Rimskij-Korsakov och Prima la musica e poi le parole av Antonio Salieri.

Jonas Forsell står för idé och musikaliskt arrangemang. Scenograf och kostymör är Agnes Östergren och regisserar gör Tobias Theorell. I rollen som Salieri ser vi Loa Falkman och som Eleonora, Hillevi Martinpelto       

Plats: Folkoperan
Tid: Tisdag den 6 mars klockan 19:00
Pris: 410 kronor

Anmälan senast den 15 februari

Anmäl dig här >>>

Bakom kulisserna - Slottsteaterns kostymateljé

Teaterns kostymateljé sjuder av kreativitet och kostymerna till årets operaproduktioner Pygmalion och Syskonen i Mantua börjar ta form. Mitt i denna spännande process inbjuder vi till ett möte med teaterns kostymchef Lena Dahlström som är den som förverkligar kostymskaparnas idéer. 

Plats: Drottningholm
Tid: Torsdag den 26 april klockan 18:00
Pris: 200 kronor

Anmälan senast den 5 april

Anmäl dig här >>>

Visning av nya Kungl. Musikhögskolan

Den 31 maj besöker vi Kungl. Musikhögskolan och får en specialvisning av de nya lokalerna. Vår guide tar oss med på en vandring genom de tre byggnader som bundits samman till en helhet av arkitekten Tobias Rosberg. Kungl. Musikhögskolan är med sina rötter i Gustav IIIs musikaliska akademi en av världens äldsta Musikhögskolor. 

Plats: Kungl. Musikhögskolan
Tid: Torsdag den 31 maj klockan 17:00
Pris: 130 kronor

Anmälan senast den 7 maj

Anmäl dig här >>>

Vännernas Högtidssammankomst

Välkommen till Drottningholmsteaterns Vänners årliga försommarfest på Drottningholms Slottsteater den 12 juni i närvaro av D.D.M.M. Konungen och Drottningen!

Årets mottagare av Vänföreningens stipendier för utbildning och förkovran medverkar i ett divertissement med sång, musik och dans tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester.

I år delas också Vänneras Operastipendium ut för första gången! ett nyinstiftat stipendium av Drottningholmsteaterns Vänner för unga sångare som är inriktade på teaterns repertoar och som just avslutat sin operahögskoleutbildning.

Kvällen avslutas med mottagning i Déjeunersalongen.

Plats: Drottningholms Slottsteater
Tid: Tisdag den 12 juni klockan 17:00
Pris: 300 kronor

Anmälan senast den 7 maj

Anmäl dig här >>>

 

PROGRAMVERKSAMHETEN

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja Drottningholms Slottsteater ekonomiskt, också öka kunskapen och intresset kring slottsteaterns verksamhet och den tid som teatern representerar.  Som medlem i vänföreningen har man, utöver det program som slottsteatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem kan Du ansöka och betala ditt medlemskap här. Vällkommen!