Logo - Drottningholmsteaterns vänner

Drottningholmsteaterns vänner

Bli medlem!
Som medlem i vänföreningen har du en rad förmåner bl a förköp av biljetter till slottsteaterns föreställningar, inbjudningar till unika kulturevenemang samt musik- och kulturresor i Sverige och utomlands.
Läs mer >>>

Kontakt:
Drottningholmsteaterns Vänner
Box 6
178 02 DROTTNINGHOLM
Eva Bäckvall Nihlén, kanslichef
Telefon: 08-556 93 112
dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
Plusgiro 152148-3
Bankgiro 5292-4339

Lite infotext

Program

Vänföreningen erbjuder unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar, besök i spännande 1700-talsmiljöer samt resor i Sverige och utomlands. Som medlem kan du boka och betala evenemang direkt på denna sida. Evenemangsbokning och betalservice administreras av Föreningshuset på uppdrag av Vänföreningen.

Bakom kulisserna - Slottsteaterns kostymateljé

Teaterns kostymateljé sjuder av kreativitet och kostymerna till årets operaproduktioner Pygmalion och Syskonen i Mantua börjar ta form. Mitt i denna spännande process inbjuder vi till ett möte med teaterns kostymchef Lena Dahlström som är den som förverkligar kostymskaparnas idéer. 

Plats: Drottningholm
Tid: Torsdag den 26 april klockan 18:00
Pris: 200 kronor

Anmälan senast den 5 april

Anmäl dig här >>>

Visning av nya Kungl. Musikhögskolan

Den 31 maj besöker vi Kungl. Musikhögskolan och får en specialvisning av de nya lokalerna. Vår guide tar oss med på en vandring genom de tre byggnader som bundits samman till en helhet av arkitekten Tobias Rosberg. Kungl. Musikhögskolan är med sina rötter i Gustav IIIs musikaliska akademi en av världens äldsta Musikhögskolor. 

Plats: Kungl. Musikhögskolan
Tid: Torsdag den 31 maj klockan 17:00
Pris: 130 kronor

Anmälan senast den 7 maj

Anmäl dig här >>>

Vännernas Högtidssammankomst

Välkommen till Drottningholmsteaterns Vänners årliga försommarfest på Drottningholms Slottsteater den 12 juni i närvaro av D.D.M.M. Konungen och Drottningen!

Årets mottagare av Vänföreningens stipendier för utbildning och förkovran medverkar i ett divertissement med sång, musik och dans tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester.

I år delas också Vänneras Operastipendium ut för första gången! ett nyinstiftat stipendium av Drottningholmsteaterns Vänner för unga sångare som är inriktade på teaterns repertoar och som just avslutat sin operahögskoleutbildning.

Kvällen avslutas med mottagning i Déjeunersalongen.

Plats: Drottningholms Slottsteater
Tid: Tisdag den 12 juni klockan 17:00
Pris: 300 kronor

Anmälan senast den 7 maj

Anmäl dig här >>>

Kväll om Drottning Lovisa Ulrika och Drottningholmsteaterns unika tapeter

Ingenstans i Sverige finns så många bevarade tapeter från 1700-talet som på Drottningholmsteatern! På vår vandring genom teatern kommer vår guide Carl Ivinger också att berätta om Hovlivet i Sverige under Frihetstiden samt Drottning Lovisa Ulrika och hur hon om att påverka svensk konst, mode och arkitektur.  

Plats: Drottningholms Slottsteater
Tid: Tisdag den 28 augusti klockan 18:00
Pris: 185 kronor

Anmälan senast den 17 augusti

Anmäl dig här >>>

Stämningsfull septemberafton på Drottningholmsteatern

Drottningholmsteatern gläntar på dörren till säsongen 2019 och Vänföreningen är allra först med att få ett smakprov på teaterns stora operasatsning nästa år.

På scenen bland andra barocktenoren Martin Vanberg och sopranen Tessan-Maria Lehmussaari i en konserupplevelse som skräddarsys för oss. 

Medverkar gör också teaterchef Sofi Lerström och Drottningholmsteaterns musikaliska ledare Maria Lindal samt Drottningholmsteaterns orkester på tidstypiska instrument. Kvällen avslutas med mingel i Déjeunersalongen..

Fri entré

Anmälan senast 20 augusti till e-post dtv@drottningholmsteaternsvanner.se eller på telefon 08-556 931 12. Först till kvarn ... 

       

Plats: Drottningholmsteatern
Tid: Måndag den 10 september klockan 19:30
Pris: 0 kronor

Anmälan senast den 20 augusti

Anmäl dig här >>>

 

PROGRAMVERKSAMHETEN

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja Drottningholms Slottsteater ekonomiskt, också öka kunskapen och intresset kring slottsteaterns verksamhet och den tid som teatern representerar.  Som medlem i vänföreningen har man, utöver det program som slottsteatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem kan Du ansöka och betala ditt medlemskap här. Vällkommen!