Logo - Drottningholmsteaterns vänner

Drottningholmsteaterns vänner

Bli medlem!
Som medlem i vänföreningen har du en rad förmåner bl a förköp av biljetter till slottsteaterns föreställningar, inbjudningar till unika kulturevenemang samt musik- och kulturresor i Sverige och utomlands.
Läs mer >>>

Kontakt:
Drottningholmsteaterns Vänner
Box 6
178 02 DROTTNINGHOLM
Eva Bäckvall Nihlén, kanslichef
Telefon: 08-556 93 112
dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
Plusgiro 152148-3
Bankgiro 5292-4339

Lite infotext

Program

Vänföreningen erbjuder unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar, besök i spännande 1700-talsmiljöer samt resor i Sverige och utomlands. Som medlem kan du boka och betala evenemang direkt på denna sida. Evenemangsbokning och betalservice administreras av Föreningshuset på uppdrag av Vänföreningen.

Den levande staden - en syntes av dåtid, nutid och framtid med arkitekturhistorikern Martin Rörby

Dagens diskussion om våra städers framtid kretsar i hög grad kring hur vi ska kunna bygga i det redan byggda och utveckla våra livsmiljöer på ett i alla avseenden långsiktigt hållbart sätt. Välkommen till en kväll med arkitekturhistorikerna Martin Rörby!

Plats: Piperska Muren
Tid: Tisdag den 20 november klockan 18:00
Pris: 225 kronor

Anmälan senast den 6 november

Anmäl dig här >>>

Julkonsert med mezzosopranen Anna Grevelius

Året avslutas traditionsenligt med en stämningsfull julkonsert i Drottningholms slottskyrka med bland andra mezzosopranen Anna Grevelius.

Anna tilldelades Vänföreningens utbildningsstipendium 2018 ur Ingrid och Oscar Falkmans fond. I somras medverkade hon i operan Romeo och Julia på Grange Park Opera. 

Boka redan nu eftersom antalet platser i kyrkan är begränsat.

Från klockan 16.15 serveras glögg i Déjeunersalongen på teatern..  


    

Plats: Drottningholms slottskyrka
Tid: Söndag den 9 december klockan 17:00
Pris: 300 kronor

Anmälan senast den 20 november

Anmäl dig här >>>

Mozart, Debussy och Roussel

Vi inleder det nya året med konsert i Berwaldhallen. Den franske dirigenten Alain Altinoglu och pianisten Piotr Anderszewski har gjort flera uppmärksammade projekt ihop. Den här kvällen möts de igen tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester. På programmet Mozarts Pianokonsert nr 13 samt orkestersviter ur Debussys opera Pelléas och Mélisande och Albert Roussels balett Baccus och Ariadne.

     

Plats: Berwaldhallen
Tid: Torsdag den 17 januari klockan 19:00
Pris: 445 kronor

Anmälan senast den 17 december

Anmäl dig här >>>

Specialvisning av unik porträttminiatyrsamling

I Nationalmuseums Skattkammare visas nu för första gången ett urval av museets preciösa föremål. En särställning intar samlingen av över 5 200 porträttminiatyrer som är världens största. Välkommen till en specialvisning av denna unika samling med Magnus Olausson chef för Nationalmuseets samlingar som ciceron.  

Plats: Nationalmuseum
Tid: Torsdag den 14 februari klockan 18:00
Pris: 135 kronor

Anmälan senast den 29 januari

Anmäl dig här >>>

 

PROGRAMVERKSAMHETEN

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja Drottningholms Slottsteater ekonomiskt, också öka kunskapen och intresset kring slottsteaterns verksamhet och den tid som teatern representerar.  Som medlem i vänföreningen har man, utöver det program som slottsteatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem kan Du ansöka och betala ditt medlemskap här. Vällkommen!