Logo - Drottningholmsteaterns vänner

Drottningholmsteaterns vänner

Bli medlem!
Som medlem i vänföreningen har du en rad förmåner bl a förköp av biljetter till slottsteaterns föreställningar, inbjudningar till unika kulturevenemang samt musik- och kulturresor i Sverige och utomlands.
Läs mer >>>

Kontakt:
Drottningholmsteaterns Vänner
Box 6
178 02 DROTTNINGHOLM
Eva Bäckvall Nihlén, kanslichef
Telefon: 08-556 93 112
dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
Plusgiro 152148-3
Bankgiro 5292-4339

Lite infotext

Program

Vänföreningen erbjuder unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar, besök i spännande 1700-talsmiljöer samt resor i Sverige och utomlands. Som medlem kan du boka och betala evenemang direkt på denna sida. Evenemangsbokning och betalservice administreras av Föreningshuset på uppdrag av Vänföreningen.

Handtryckta tapeter

Den 16 mars besöker vi tapetmakeriet Handtryckta tapeter på Långholmen. Här i den före detta fångvaktarbostaden finns en gedigen kunskap kring tapetens historia, traditionella handtryckningstekniker samt en unik och omfattande kollektion av tapeter från 1700-talet och framåt. Bland annat finns en stor samling tapetfragment av tapetmakaren Johan Norman som var verksam i Stockholm i slutet av 1700-talet och vars tapeter bland annat finns på Drottningholmsteatern.       

Anmäl dig här >>>

Opera- och kulturresa till Florens med Louise Lyberg

Följ med Vännerna till Florens den 21-26 mars 2017 med Louise Lyberg som ciceron. Vi ser bland annat Trollflöjten på Opera di Ference och besöker Ufficierna, Palazzo Medici och Boboli trädgården mm. En heldagsutflykt til San Gimignano och Siena ingår. Kontakta vänföreningens kansli dtv@drottningholmsteaternsvanner.se eller telefon 08-556 931 12 för mer information om resan.         

Anmäl dig här >>>

Specialvisning av nya Scenkonstmuseet

Välkommen till en specialvisning av utställningen På Scen i det nyöppnade Scenkonstmuseet. En utställning med historiska nedslag inom det mångfacetterade fält som utgör svensk scenkonst. Vi får kliva in i teaterns, dansens och musikens värld – framför och bakom kulisserna. Museet ligger i byggnaden Kronobageriet en av Stockholms äldsta bevarade industribyggnad.

 

       

Plats: Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2
Tid: Onsdag den 19 april klockan 18:00
Pris: 180 kronor

Anmälan senast den 3 april

Anmäl dig här >>>

Unik modell av Drottningholmsteatern

  

På Drottningholms slott finns en unik modell av Drottningholmsteatern skapad av modellmakarna Adam Wetterhielm och Munir Warda. Teaterns samtliga kulisser finns med i modellen liksom ett maskineri som kan åstadkomma alla tekniska effekter som förlagan bjuder på. Den här kvällen finns modellmakarna på plats för att visa modellen exklusivt för oss. Välkommen!

 


     

Plats: Drottningholms slott
Tid: Tisdag den 9 maj klockan 18:00
Pris: 225 kronor

Anmälan senast den 7 april

Anmäl dig här >>>

Vänföreningens Högtidssammankomst

Varmt välkommen till Drottningholmsteaterns Vänners årliga försommarfest på Drottningholms Slottsteater med divertissement och stipendieutdelning i närvaro av H.M. Drottningen!

Årets stipendiater medverkar med sång, musik och dans tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester.


Programmet på scenen följs av en mottagning i teaterns foajé, Déjeunersalongen.

 

Plats: Drottningholms Slottsteater
Tid: Torsdag den 8 juni klockan 17:00
Pris: 300 kronor

Anmälan senast den 28 april

Anmäl dig här >>>

Besök på Konstakademien

I vår serie svenska akademier instiftade på 1700-talet har turen nu kommit itll Konstakademien. Allt började 1735 på Stockholms slott med konstnärerna som arbetade med inredningen. Det nybyggda slottet kulle göras både vackert och funktionellt och till det behövdes kvalificerade krafter. Kunskaperna från slottsbygget i kombination med Gustav III  intresse för kultur- och samhällsutveckling blev till en akademi som formaliserades av kungen 1773 och fick namnet Kongliga Målare och Bildhuggare Academien. Den här kvällen tar intendenten Eva-Lena Bengtsson med oss på en resa genom Akademiens historia och omfattande samlingar.

Plats: Konstakademien
Tid: Onsdag den 13 september klockan 17:30
Pris: 195 kronor

Anmälan senast den 29 augusti

Anmäl dig här >>>

 

PROGRAMVERKSAMHETEN

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja Drottningholms Slottsteater ekonomiskt, också öka kunskapen och intresset kring slottsteaterns verksamhet och den tid som teatern representerar.  Som medlem i vänföreningen har man, utöver det program som slottsteatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem kan Du ansöka och betala ditt medlemskap här. Vällkommen!