Fotograf: Bengt Wanselius

Program för medlemmar

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja föreställningsverksamheten på Drottningholms Slottsteater, också öka kunskapen och intresset kring teaterns verksamhet och den tid som teatern representerar. Som medlem i Vänföreningen har man, utöver det program som teatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem, köp ett medlemskap här. Välkommen!

Konsertkväll på Drottningholmsteatern

Det går fortfarande att boka konsertkvällen den 18 september klockan 19.30 då teatern välkomnar oss i vänföreningen att, först av alla, få veta vad som är nästa års stora operaproduktion! Det mest kring den här kvällen är fortfarande hemligt men vad vi vet är att vi kommer att få höra en av Sveriges stora internationella operastjärnor, mezzosopranen Kristina Hammarström, som gör en av rollerna nästa säsong, och musiker ur Drottningholmsteatern orkester. Teaterchef Sofi Lerström introducerar kvällen som avslutas med mingel i Déjeunersalongen.
Välkommen!

Plats: Drottningholmsteatern
Tid: onsdagen den 18 september klockan 19.30
Pris: Fri entré

Anmälan senast den 13 september på drottningholmsteaternsvanner.se
eller telefon 08-556 931 12

Kopparstick av Willem Swidde

Specialvisning av Stadsmuseet

Välkommen till en specialvisning av Stadsmuseet i de nyrenoverade lokalerna i Södra stadshuset vid Slussen. Södra stadshuset stod färdigt sommaren 1680 och skulle enligt Nicodemus Tessin den äldres ritningar från 1662 bli dubbelt så stort. Under åren har många olika verksamheter haft sitt säte i det här huset oh Stadsmuseet flyttade successivt in fr o m 1930-talet.

Kvällens värd är fil dr Hans Öjmyr som tillsammans med antikvarie Lin Annerbäck tar med oss på en historisk resa med berättelser om huset, museets verksamhet och utställningen.

Plats: Stadsmuseet, Ryssgården, Slussen
Tid: torsdagen den 24 oktober klockan 18.00
Pris: 100 kronor

 

Anmälan senast den 4 oktober på dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
eller telefon 08-556 931 12

Fotograf: Lina Arvidsson

Besök på Kungl. Vitterhetsakademien

Kongl Swenska Witterhets Academien instiftades 1753 av Drottning Lovisa Ulrika. När sedan Gustav III ombildade akademien 1786 fick den det namn som fortfarande gäller Kungl Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien.
Kvällens värd professor Karin Helander tar emot och berättar om akademiens övergripande syfte och verksamhet Vi får också en visning av den vackra museivåningen i Rettigska huset.

Plats: Kungl. Vitterhetsakademien, Villagatan 3
Tid: torsdagen den 7 november klockan 17.30
Pris: 100 kronor

 

Anmälan senast den 18 oktober på dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
eller telefon 08-556 931 12

Fotograf: Lina Arvidsson

Vännernas julkonsert med mezzosopranen Anna Zander

Året avslutas traditionsenligt med en stämningsfull julkonsert i Drottningholms slottskyrka med bland andra mezzosopranen Anna Zander.

Anna Zanders passion är den tidiga musiken men hennes repertoar innehåller musik från renässansen till nyskrivet. Med sin vackra röst och unika musikaliska förmåga är hon en mycket efterfrågad sångerska både som solist och ensemblemusiker i Sverige och utomlands.

Innan konserten serveras glögg i Déjeunersalongen på Drottningholmsteatern. Glögg från kl 16.15. Julkonserten börjar kl 17.00. Boka redan nu eftersom antalet platser i kyrkan är begränsat. Ta gärna med en vän
Varmt välkommen!

Plats: Drottningholms slottskyrka
Tid: söndagen den 15 december
Pris: 300 kronor

 

Anmälan senast den 8 november på dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
eller telefon 08-556 931 12